Eén van de eerste bezoekers in het muZIEum, na 80 dagen dicht.
Eén van de eerste bezoekers in het muZIEum, na 80 dagen dicht.

Komt dat zien!

Het muZIEum is weer open

REGIO - Op maandag 1 juni heeft het muZIEum voor het eerst in 80 dagen weer bezoekers verwelkomd. Alle blinde en slechtziende gidsen van het muZIEum hebben hard getraind om alle bezoekers weer een uitzonderlijke beleving te geven. Iets waar het muZIEum erg trots op is, want het is gelukt om in het pikkedonker 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.

Beleving blijft uitzonderlijk! “Hoe houd je 1,5 meter afstand terwijl je hier niets kunt zien?” Daar hoefde het muZIEum niet lang over na te denken. In een mum van tijd kwamen er vele creatieve oplossingen en het mooie is dat de beleving direct bijdraagt aan de missie: meer bewustwording en het creëren van werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden.

De eerste reacties van bezoekers waren zeer positief: “Héél vet!”, “Ik heb nog nooit zo goed geluisterd.”, “Wanneer nacht, nacht blijft.”. Ook de gidsen zijn blij dat ze weer aan het werk mogen: “Mijn collega’s en ik hebben u gemist. Wij zijn blij dat we weer aan de slag mogen en dat we onze fantastische belevingen hebben kunnen aanpassen", aldus Gids Jack.


Steun het muZIEum
Het muZIEum kan alle hulp, als niet gesubsidieerd museum, hard gebruiken. Zonder bezoekers zijn er geen inkomsten en geen werk voor de gidsen. Steunen kan op verschillende manieren. Boek bijvoorbeeld een donkerbeleving (ervaar blindheid) of Expeditie ribbelroute (ervaar slechtziendheid). Online reserveren is verplicht via: www.muzieum.nl.