Parochie Groesbeek

Overleden: Gertrud Maria Wijers-Lippe en Maria Johanna Dellebarre-van de Ven

De kerkvieringen in het weekend gaan weer door. Zolang de kapel van de Kloostertuin gesloten is, wordt er op zaterdagavond om 19.00 uur een viering gehouden in de Cosmas en Damianuskerk.

Ook bij deze vieringen gelden de coronamaatregelen. Voor info verwijzen wij u naar onze website.

U dient zich voor deze vieringen telefonisch aan te melden bij het parochiecentrum (09.00-12.00 uur).

Richtlijnen in de Kerk H.H. Cosmas en Damianus en de St. Antoniuskerk te Groesbeek:

Alle maatregelen inzake de anderhalve meter regel, hygiƫne (handen reinigen bij binnenkomst van de kerk, hoesten en niezen in de elleboog, gebruik van papieren zakdoekjes) en gezondheid (bij verkoudheidsklachten en/of verhoging thuis blijven) dienen door alle betrokkenen strikt nageleefd te worden. Degenen die deelnemen aan de vieringen doen dat op eigen risico. Er is geen samenzang en er worden geen handen geschud bij de vredeswens.

Met ingang van 14 juni tot 1 juli 2020 gelden de volgende regels

  1. Er zijn H. Missen in het weekend op zondag 14 juni, op zaterdag 20 juni, zondag 21 juni, zaterdag 27 juni en zondag 28 juni met maximaal 30 kerkgangers. De H. Mis op zaterdag begint om 19.00 uur, op zondag om 10.00 uur.
  2. Voor elke H. Mis in het weekend dient u een plaats te reserveren door te bellen met het secretariaat van de Parochie van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur: 024 3971473.

  3. De kerkganger dient de namen en telefoonnummers van zichzelf en van de personen doorgeven met wie hij/zij komt.
  4. Bij binnenkomst eerst uw handen desinfecteren bij de begeleider. Vervolgens loopt u op aanwijzing van de begeleider via de pijlen naar de rij en plaats van uw keuze. Tussen uw plaats en de volgende blijven in de rij drie stoelen onbezet.
  5. De begeleider geeft per rij aanwijzingen voor het ter communie gaan. Bij de eerste afstandsstreep staat een pompje met desinfectans om uw handen te reinigen. Denk aan de 1,5 meter afstand.

  6. De communie wordt op gepaste wijze uitgereikt. Graag een open en vlakke hand. Na de communie keert u via de pijlen terug naar uw plaats. Na het einde van de viering graag blijven zitten totdat de begeleider u aanwijzingen geeft per rij het kerkgebouw te verlaten of een kaars aan te steken. Bij de uitgangen staan collectemandjes.


Met ingang van 14 juni wordt ook het vieren van de H. Mis op dinsdag- en donderdagmorgen om 09.00 uur hervat.
1. Wie binnenkomt schrijft zijn/haar naam en telefoonnummer op de lijst.

2. Men volgt de regels van 3 t/m 9 hierboven.

Vanaf 1 juli zullen gelden dezelfde tijden op de zaterdag, (vieringen op de zaterdag blijven doorgaan zolang de kapel van de Kloostertuin gesloten is) zondag en doordeweekse dagen en dezelfde maatregelen. Gelukkig mogen we dan met 100 kerkgangers in de kerk zijn!

Wij willen u attenderen op de mogelijkheid om thuis op zondag de Eucharistie op televisie te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2. Verder zendt radio Maria iedere ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur. De reeds opgegeven misintenties worden gebeden als de openbare vieringen weer doorgaan.