Kerk noordzijde. (foto: Jannie Schaapman)
Kerk noordzijde. (foto: Jannie Schaapman)

Zomeropenstelling historische kerk Groesbeek

GROESBEEK - Net als in voorgaande jaren stelt de PKN-gemeente in Groesbeek haar historische gebouw in de zomermaanden weer open voor het publiek: inwoners, mensen uit de regio en passanten.


Iedere vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur staat de deur van het gebouw aan de Kerkstraat 18 in Groesbeek weer open. U bent van harte welkom. "Onze gastvrouwen en –heren leiden u graag rond en vertellen u over het gebouw met haar rijke geschiedenis. Of bezoek de prachtig onderhouden begraafplaats met enkele historische graven, een urnenwand en de gedenkboom. Uiteraard kunt u ook gewoon plaatsnemen om te mediteren, voor een gebed, voor een gesprek of om te luisteren naar muziek."

Op vrijdag 19 juni is er een muzikale omlijsting door het Molenbergkwartet. Dit strijkkwartet maakt gebruik van de kerk als oefenruimte en studeert aan enkele klassieke stukken. Vraag van de week: hoe oud is de toren van de kerk? Ten overvloede: bij de kerkopenstelling gelden ook hygiëneregels als handen ontsmetten en afstand houden.