(foto: Dick Peterse)
(foto: Dick Peterse) Foto: Dick Peterse

1) Titel
Bezoek het Infocentrum WO2 Nijmegen

Tekst

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt. Het geeft de bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de stad en de regio te bieden hebben als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Zij beginnen hun bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving. De bezoekers maken in het Infocentrum WO2 mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken.

In het Infocentrum WO2 krijgt u onder andere op een grote interactieve wand een impressie van de locaties van luisterstenen, monumenten en musea die deze regio te bieden heeft op het gebied van WO2. Of beleef de Experience waarin u wordt meegenomen in de WO2-geschiedenis van het Rijk van Nijmegen door middel van historische beelden.

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is iedere dag geopend (met uitzondering van 1 januari en 25 december) van 10.00-17.00 uur, op zon- en feestdagen van 12.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM, Nijmegen.

Tel. +31 (0)24 2200102; welkom@infocentrumwo2.nl; www.infocentrumwo2.nl

Hierbij graag de volgende foto’s plaatsen:

(2) Titel

Ooggetuigententoonstelling en film ‘Nijmegen Herrijst’

Tekst

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef Henri van Heusden met zijn familie maandenlang in de schuilkelder onder het huis. De familie Van Heusden woonde op dat moment midden in het centrum van Nijmegen, in de Van Welderenstraat. Vanaf daar maakte het gezin zowel het bombardement op Nijmegen in februari 1944, alsook Operatie Market Garden in september 1944 mee.

Op het moment dat Nijmegen frontstad werd, was Henri van Heusden 8 jaar oud. Over deze periode in zijn leven en zijn persoonlijke herinneringen heeft hij een film geproduceerd: ‘Nijmegen Herrijst’. Na deze film maakte hij ook een tentoonstelling. Bij het Infocentrum WO2 Nijmegen is van 15 juli tot en met 30 augustus 2020 deze tentoonstelling van Henri van Heusden te zien. In de tentoonstelling is het verhaal van een jongen tijdens de oorlog te lezen, geïllustreerd aan de hand van filmbeelden en foto’s. De film ‘Nijmegen Herrijst’ zal eveneens in het Infocentrum WO2 Nijmegen vertoond worden en zal doorlopend in de educatieruimte draaien, waar ook de tentoonstelling staat. Toegang voor zowel de tentoonstelling als de film is gratis, tijdens de reguliere openingstijden.

Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM, Nijmegen.

Tel. +31 (0)24 2200102; welkom@infocentrumwo2.nl; www.infocentrumwo2.nl.

Hierbij graag de volgende foto plaatsen:

  1. Let op: deze foto heeft een verplichte bronvermelding:
  2. Foto: Henri van Heusden.
(foto: Henri van Heusden)
(foto: Dick Peterse)