Wandelen op Woensdag

GROESBEEK - Wandelen op Woensdag is een initiatief van Agile Welzijn Groesbeek en wordt van harte ondersteund door Rozita Ehsani, die geboren is in Iran en andere vrijwilligers uit verschillende culturen.


Via haar werk merkt sociaal werker Farnosh Amini dat sommige nieuwe Nederlanders het niet gemakkelijk vinden om contact te maken. Ze vertelt: “Enerzijds niet gemakkelijk omdat hun cultuur meer bescheiden is dan de Nederlandse en anderzijds omdat zij de taal (nog) onvoldoende beheersen. Daardoor komen sommige mensen in een isolement. Soms wonen mensen naast elkaar zonder contact. Ja, dat komt voor. Hoe gewoon en vertrouwd is het voor de meeste inwoners om een praatje te maken met de buren en als je door het dorp loopt bekenden te groeten of daar even mee te praten. Dat gun ik iedereen! Wandelen is een mooie gelegenheid om meer met elkaar in contact te komen. Samen bewegen, kijken en lachen en van elkaar leren: ‘Kijk eens, wat een mooie …‘ vul maar in. Samen beleven! Daar word je blijer van. Van harte hoop ik dat Wandelen op Woensdag mensen bij elkaar brengt en energie en wandelplezier geeft. In deze vakantieperiode is het leuk als ook kinderen meewandelen. Woensdag 5 november is de eerste keer. En natuurlijk houden we ons aan de coronaregels.”

"Lezer, mocht u naast iemand wonen die de taal nog onvoldoende beheerst om dit artikel te lezen, maakt u die dan attent op deze activiteit? Of kom samen. Iedereen is van harte welkom!"

Vertrek om 10.00 uur vanaf terras Take a Break, Hoflaan 1a. Meer info bij Agile Welzijn: 06 36574892.