Ds. Hermen Kroesbergen. (foto: Johanneke Kroesbergen-Kamps)
Ds. Hermen Kroesbergen. (foto: Johanneke Kroesbergen-Kamps) Johanneke Kroesbergen-Kamps

Nieuwe predikant voor

de protestantse Joriskerk in Heumen

HEUMEN - Met ingang van deze herfst heeft de protestantse gemeente Heumen weer een nieuwe predikant. De kerkenraad heeft een beroep uitgebracht op ds. Hermen Kroesbergen, die dit beroep heeft aanvaard.


Het beroep is uitgebracht nadat de ledenvergadering hier mee instemde. Ds. Kroesbergen is nu nog woonachtig in Pretoria, Zuid-Afrika. Hij komt in augustus naar Nederland en zal dan de plaats innemen van ds. Derk Jan Deunk die in april met emeritaat (pensioen) is gegaan. Dr. Hermen T. Kroesbergen is in Ede geboren en heeft na zijn studie theologie eerst in de protestantse gemeente van Oudenhoorn gestaan en is daarna naar Afrika vertrokken waar hij samen met zijn vrouw Johanneke als docent aan de predikantenopleiding in Zambia heeft gewerkt, en daarna in Pretoria aan de universiteit. Hermen Kroesbergen is gepromoveerd in de systematische theologie.

De datum van zijn bevestiging en intrede bij de protestantse gemeente van de Joriskerk in Heumen zal nader worden bekendgemaakt. Het afscheid van ds. Deunk is door de coronacrisis uitgesteld, en zal op zondag 13 september plaatsvinden. Meer informatie hierover volgt nog.