Buurtsoep, brood en spelen

MALDEN - Vanwege corona is de maandelijkse Buurtsoep in Malden vier maanden uitgesteld.


"We willen op 3 augustus graag weer starten en doen dat uiteraard met grote voorzichtigheid. Het aantal gasten zal 'binnen' beperkt zijn, daarom gaan we ook een buitenprogramma houden.

De naam zegt het al, buurtsoep brood en spelen... Er komen twee velden om jeu de boules te spelen. Er zijn kaartspellen, bordspellen en sjoelbakken aanwezig. En we introduceren een spel dat Kyykka heet: met 24 kegels en twee knuppels.

Omgooien, maar dan wel volgens de regels... De spelen vragen soms wat begeleiding, dus wanneer u ergens wilt helpen, laat het even weten. Het vrijwilligers team zorgt voor een soepje met brood, daarnaast is er koffie, thee met wat lekkers! Het lijkt mooi weer te worden, we laten ons ook niet afschrikken door zon of wat motregen, want we hebben parasols en een grote partytent achter de hand! Naar buiten dus met z'n allen op 3 augustus!

Na het landelijk testalarm om 12 uur gaan we open en gaan dan door tot een uur of drie. De ingang van het VCM gebouw ligt aan de zijde van het fietspad aan de Lierseweg 4 in Malden. De uitgang aan de terraszijde. Met elkaar zorgen we voor de nodige afstand van 1.5 meter en overige hygiƫne maatregelen.

Kosten voor soep, brood en spelen drie euro, wel graag gepast betalen. Dus weet: als het alarm gaat... dat de Buurtsoep er staat!"