Shinshan tijdens een battle. (foto: Marie-Cecile Tielemans)
Shinshan tijdens een battle. (foto: Marie-Cecile Tielemans)

Shinshan laat kinderen in Malden kennismaken met breakdance

MALDEN - Het is alweer even geleden dat Shinshan uit Malden Holland’s got talent won. Toch heeft het Maldense danstalent in de tussentijd niet stil gezeten. Nadat hij in oktober 2019 ook nog eens de wereldfinale van Red Bull Dance your style won, volgden veel optredens in binnen- en buitenland en rondde hij dit jaar zijn dansopleiding af.


Toch was de corona-tijd ook voor hem geen sinecure. Veel optredens en wedstrijden werden afgezegd. Omdat de jonge Maldenaar niet van stilzitten houdt, start hij nu ook met het geven van breakdancelessen aan kinderen in Malden. Om goede breakdancelessen te volgen, moest hij zelf als kind vaak ver reizen en hij snapt dat dat niet voor iedereen haalbaar is.

Breakdance is een stoere sport en een goede lichamelijke training. Freezes, powermoves, sixsteps. Je leert het allemaal in de break lessen. Je traint je uithoudingsvermogen, spierkracht en lenigheid. Daarnaast speelt de muziek uit de Hiphop- cultuur natuurlijk een belangrijke rol. Ook geeft het je zelfvertrouwen een boost, doordat je jezelf leert te presenteren in een breakdance battle.

Shinshan geeft op 3 september om 17.00 en 18 uur twee gratis proeflessen in de danszaal van het FeelFit Center aan De Veldsingel in Malden voor kinderen van 7 tot 9 en 10-12 jaar. Lijkt het je leuk om een echt bboy of bgirl te worden, meld je dan aan op supersalazartavera@hotmail.com.


Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u telefonisch contact opnemen via
06- 46 88 59 92