Afbeelding
Foto:

Wandelen op Woensdag in Groesbeek

GROESBEEK - Wandelen op Woensdag is een initiatief van Agile Welzijn en wordt van harte ondersteund door Rozita Ehsani die geboren is in Iran en andere vrijwilligers uit verschillende culturen.


Wandelen is het middel. Nieuwe contacten maken, meer bewegen en meer Nederlands praten is het doel. De eerste Meer Culturenwandeling was leuk en gezellig. De organisatie is er blij mee: “Er zijn al meteen nieuwe contacten gemaakt. Kas is al uitgenodigd bij iemand thuis! Dat is zo mooi!”

Liefst veertien personen gingen mee voor ‘een rondje religie.’ Een kijkje in de Mariagrot en in de protestantse- en de katholieke kerk. Omroep Berg en Dal zorgde ervoor dat een en ander op film werd vastgelegd.

“Wat ben ik blij met dit initiatief.” Dat zei niet alleen Kas, maar dat zeiden Janny en Tiny ook! En ze kregen bijval van andere deelnemers. Er was meteen een vrolijke sfeer. De groep bestond uit mannen, vrouwen en kinderen van verschillende leeftijden en geboren in verschillende landen. De meesten gaven zich meteen op voor de volgende keer. Het was een leuke tocht.

Iedereen is welkom en mocht u naast iemand wonen die de taal nog onvoldoende beheerst om dit artikel te lezen, maakt u die dan attent op deze activiteit? Of kom samen?”

"Op 19 augustus wandelt Janny voorop en wandelen we een mooi rondje bos! Vertrek om 10.00 uur vanaf terras Take a Break, Hoflaan 1a. Wilt u ook eens ‘vooroplopen’ en uw mooiste wandeling met ons delen? We horen het graag!" Meer info bij Farnosh Amini, Agile Welzijn: 06 36574892.