Afbeelding

Expositie 'Tussen vleugels en Wortels' Museumpark Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING - In het kader van het programma ‘Zomerkriebels’ deze zomervakantie in Museumpark Orientalis is er naast muziek en theater ook beeldende kunst te zien. We lichten een van de tentoonstellingen er uit die te zien zijn tot en met 23 augustus. Beeldend kunstenares Catharina Aaldering ( studeerde aan de Kunstacademie Arnhem) exposeert met haar werk in het Sanhedrin dat gelegen is aan de Romeinse straat.


Wat is er te zien? Vlinders, bomen, vleugels en iconen. Vorm gegeven in Fotoschilderijtjes, tekeningen en ruimtelijk werk. Een aardecirkel onder de Judasboom op de binnenplaats met een afdruk van een mens. De kunstenares zelf?

Haar werk getuigt van een liefde voor de natuur, het sacrale en het verlangen naar bevrijding, oftewel het verlangen vleugels te krijgen. ‘Het sacrale ervaar ik zowel in de natuur als in een kerk. De verbinding met de aarde als mijn bestaansgrond, de hemel boven me en de kosmos om me heen ervaar ik als wezenlijk. Als mens, zijn wij de verbindende schakel. Het leven dat ontstaan is van uit de ‘Bron’ manifesteert zich in een mens, een boom in de gehele natuur waar wij wij deel van uit maken. Voor mij wil zich dat uitdrukken in beeldende kunst.'


Nieuwsgierig geworden? Kom dan een kijkje nemen in het Sanhedrin. Museumpark Orientalis is alle dagen geopend behalve maandag. De kunstenares zelf is aanwezig in de weekenden en op de woensdagen tot en met 23 augustus.
https://www.ugenda.nl/recensies/beeldend/item/13565-expositie-vleugels-en-wortels

Afbeelding