Afbeelding

Foto-actie bloemrijke akkerranden rondom Groesbeek

GROESBEEK - Liefhebbers van wandelen hebben ze allicht al bewonderd: de bloemrijke akkerranden die dit jaar in opdracht van de gemeente Berg en Dal zijn ingezaaid door de vereniging voor landschapsbeheer De Ploegdriever.


Van de zomer tot in de vroege herfst bloeit het hier en vormt het een toevluchtsoord voor insecten. Door het droge voorjaar en de huidige droogte is een deel van de zaden niet ontkiemd; op die lege stukken staat nu veel melde. Desondanks gaat het om prachtige stukjes, waarlangs het rondom Groesbeek heerlijk wandelen is. Oorspronkelijk was het plan dan ook om langs enkele bloemrijke akkerranden excursies te organiseren, om iedereen de kans te geven de ecologische waarde van deze bloemenpracht met eigen ogen te bewonderen.

Helaas heeft men door Covid-19 moeten besluiten deze excursies af te gelasten. Dat maakt de bloemen echter niet minder mooi! Daarom vraagt de Ploegdriever u om tijdens wandelingen foto’s te maken van de betreffende akkerranden. Deze foto’s kunt u openbaar delen via Facebook, waarin u de gemeente (@gemeente Berg en Dal) en de Ploegdriever (@de Ploegdriever) noemt. Zo kunnen er toch veel mensen van deze prachtige akkerranden genieten.

De mooiste foto’s worden beloond met een zakje zaaigoed (zie www.ploegdriever.nl/archief en de Facebook-pagina van de Ploegdriever voor het zadenmengsel). Op Facebook zijn ook kaartjes te vinden waarop de bloemrijke akkerranden zijn ingetekend, zodat u ze goed kunt vinden.

"Heeft u geen Facebook? Niet getreurd. Uw foto kan ook worden verzonden naar info@ploegdriever.nl. Deze foto actie loopt tot 15 oktober."