Groep kinderen bij slachtoffer. (foto: Hans Driessen)
Groep kinderen bij slachtoffer. (foto: Hans Driessen)

Nieuwe cursus Ehbo-reanimatie/AED

MILLINGEN - Ongelukken gebeuren dagelijks, op het werk, in het verkeer maar ook in en rond het huis. Weet u, wat u moet doen, als iemand iets overkomt zoals snijwond, verbrandingen, hartfalen, botbreuk, verslikking et cetera? Zorg, dat u voorbereid bent.


                                                                
De ehbo-vereniging Millingen / Kekerdom start in september of oktober met een nieuwe basiscursus ehbo. inclusief Reanimatie / AED, Ehak (Eerste hulp aan kinderen) en het nieuwe onderwerp 'stop de bloeding, red een leven' met daarin het gebruik van een knevel. Deze nieuwe basisopleiding ehbo duurt elf cursusavonden van 19.30 tot 21.30 uur en wordt wekelijks gehouden in de kantine van het clubhuis van SC Millingen / Odio op sportpark De Hove aan de Hoefseweg 21 in Millingen aan de Rijn. Indien nodig volgt er een twaalfde cursusavond. De cursusavonden gaan in overleg.

De kosten van deze basisopleiding ehbo zijn 185 euro, inclusief lesmateriaal, verbandmiddelen, instructie-boekje, examen, diploma en pasje. Deze ehbo-basiscursus wordt afgesloten met een officieel examen volgens het Oranje Kruis en ehbo-diploma. Er zijn ziektekostenverzekeraars en ook werkgevers, die een ehbo-opleiding geheel of gedeeltelijk vergoeden.

U kunt zich voor deze nieuwe basiscursus ehbo aanmelden op www.ehbomillingenkekerdom.nl onder cursusaanbod. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze secretaris Jolanda Vergeer secretaris@ehbomillingenkekerdom.nl of telefonisch 06 54252398.