Afbeelding
Foto:

Herstart van de Ontmoetroute

MOOK - Het Beweegcollectief Mook en Middelaar (BM&M), KBO-Mook, Proteion en ZZG gaan samen door middel van het project 'Ontmoetroute' de eenzaamheid terugdringen. Bovendien wordt het onderlinge contact bevordert via wandelommetjes door het dorp.


Tijdens dit project wordt de methode positieve gezondheid IPH gebruikt. (zoals geformuleerd door het Institute for Positive Health van de Universiteit Maastricht).

In de gemeente Mook en Middelaar wonen 894 ouderen van 75 jaar en ouder. Hiervan geeft aan 33 % emotioneel eenzaam te zijn. De behoeft aan ommetjes is er, dit komt uit gesprekken met leden van de KBO en BM&M. Lokaal zorgt het BM&M voor beweging aan ouderen. De ZZG is dit jaar met een nieuw zorgcentrum (Mookerhof en Mookerplein) in Mook gestart. ZZG wil meedoen om direct aansluiting te vinden bij deze lokale partijen. Proteion sluit aan omdat deze zicht hebben op de doelgroep. Bovendien komen zij vaak achter de deuren van de doelgroep. De gemeente sluit aan met de beweegcoach senioren en voor info route.


Start van het project

De coronacrisis heeft ons danig parten gespeeld wilden wij oorspronkelijk op 18 maart starten toen kwam de lockdown en stond ons project ook op 'On Hold'. "We gaan nu een herstart maken en wel op 2 september gaan we iedere woensdag starten op twee locaties namelijk bij het Hart van Mook (om 10.00 uur) en bij het LOP in Molenhoek (om 14.30 uur). Iedereen van de doelgroep is van harte welkom en deelname is gratis!!

Meer informatie bij beweegcoach senioren Marian Schijf: 06 13260571; beweeg-menm@xs4all.nl.