Baard van de molen. (foto: José van Haren)
Baard van de molen. (foto: José van Haren)

Boek 'Windvanger in de Duffelt'

en Open Monumentendag...

KEKERDOM - Molen De Duffelt staat al meer dan 150 jaar te pronken tussen de dorpen Leuth en Kekerdom maar dat is niet het hele verhaal. Daarom heeft stichting Kekerdomse Molen De Duffelt opdracht gegeven aan Daan Rieken om bij deze gelegenheid een boek te schrijven.


Daan Rieken heeft op zijn eigen manier en in zijn eigen stijl het fantastische boek 'Windvanger in de Duffelt' geschreven, waarin het proces van de molen als werkpaard, sierpaard én de toekomst van De Duffelt wordt beschreven. Wat begon in 1867 met de aankoop van een stuk weiland eindigt met een volledige revitalisatie van de molen en haar omgeving in 2020. Het boek is vanaf 13 september te koop op diverse verkooppunten in Millingen, Kekerdom en Leuth en kost 25,00 euro.

"Op zondag 13 september is de Open Monumentendag waar wij als gemeentelijk en Rijksmonument graag aan deelnemen. De molen is te bezoeken tussen 11.00- 17.00 uur. In verband met de corona-maatregelen zullen we tijdens de Open Monumentendag handelen volgens het landelijk protocol van 'De Hollandse molen'. Dit betekent dat er maar een beperkt aantal personen (25) gelijktijdig op het terrein aanwezig kunnen zijn en houden we afstand.

Het is wel een mooie gelegenheid om langs te komen en het boek te kopen. "Naast deze boekverkoop op de Open Monumentendag willen wij ook graag de plannen toelichten betreffende de revitalisatie van de molen en de bouw van een bezoekers- en presentatieruimte."