Hondentrainer Janneke Braam geeft een kindercollege over 'hondenpraat'.
Hondentrainer Janneke Braam geeft een kindercollege over 'hondenpraat'.

Een nieuw biebseizoen vol verhalen

BEEK-UBBERGEN - Vanaf september kan jong en oud in de bibliotheek weer terecht voor spannende, ontroerende en interessante verhalen. Zoals een kindercollege door een hondentrainer, een lezing over de geschiedenis van het boerenbedrijf en een demonstratie over eHealth.


Jonge dierenliefhebbers kunnen woensdag 16 september tussen 15.00 en 16.00 uur terecht in Bibliotheek Beek-Ubbergen voor het gratis kindercollege over ‘hondenpraat’. De meeste honden zijn dol op knuffelen, maar sommige honden ook niet. Hoe ga je om met een hond die je tegenkomt op straat, of bij iemand thuis? Hondentrainer Janneke neemt haar hond Fedha mee naar de bieb om samen iets te leren.

Onder de noemer ‘Universiteit van de bieb’ vinden lezingen plaats door lokale experts. Op woensdag 23 september van 19.30 tot 21.00 uur vertellen amateurhistorici Wim Ebben en René van Hoften in Bibliotheek Groesbeek over de geschiedenis van het boerenbedrijf in en rondom Nijmegen. Op maandag 26 oktober van 20.00 tot 21.30 uur neemt wiskundekenner Toon Bagchus in Bibliotheek Malden je mee op een tocht door de geschiedenis van de wiskunde.

Vijftigplussers kunnen dit seizoen ook weer gratis Digi Demo 50+ demonstraties bijwonen. Tijdens deze bijeenkomstenleer je bijvoorbeeld hoe een robot, VR-bril of greenscreen werkt. Op dinsdag 6 oktober is er in Bibliotheek Groesbeek een demonstratie van eHealth-hulpmiddelen.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en de kaartverkoop op www.obgz.nl/agenda. Vanwege de voorgeschreven 1,5 meter afstand tussen de zitplaatsen is er per activiteit een beperkt aantal kaarten beschikbaar.