Vlnr: Liesbeth Lemmens, Maria Peters Sengers en Annie Braks van de Liturgiegroep. (foto: Hans Derks)
Vlnr: Liesbeth Lemmens, Maria Peters Sengers en Annie Braks van de Liturgiegroep. (foto: Hans Derks) Foto:

Pauselijke onderscheiding voor Liesbeth Lemmens

MIDDELAAR - Liesbeth Lemmens (70) uit Middelaar heeft afgelopen woensdag de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice ontvangen uit handen van kapelaan Marc Kessels. Dat gebeurde op de afscheidsbijeenkomst voor de Liturgiegroep in De Koppel in Middelaar. Lemmens ontving de hoogste onderscheiding van de paus voor leken vooral omdat zij zich al vanaf 1983 op allerlei manieren voor de kerk inzet.


Zelf vindt ze die jarenlange inzet voor onder meer liturgie, gezinsvieringen en avondwakes helemaal niet zo bijzonder, in elk geval geen gouden medaille uit Vaticaanstad waard. “Het is iets dat je samen doet”, verwijst ze naar Annie Braks en Maria Peters Sengers van de Liturgiegroep en al hun voorgangers. “De paus vindt in elk geval dat je dit hebt verdiend”, lacht kapelaan Kessels.


Vanaf 1983 werkte Liesbeth binnen de werkgroep Gezinsvieringen mee aan missen die speciaal op kinderen gericht waren. In 1992 stapte ze over naar de Liturgiegroep. Die verzorgde regelmatig Woord- en Communiediensten en avondwakes omdat toenmalig pastoor Scheffers steeds slechter ging zien en de hulp van vrijwilligers goed kon gebruiken.

Nog altijd is Liesbeth betrokken bij de samenstelling en uitvoering van de Mariavieringen en Kruisweg op Goede Vrijdag. Ook gaat ze door met de avondwakes, Allerzielen en het assisteren bij begrafenissen.

Met het vertrek van Liesbeth Lemmens komt er een definitief einde aan de Middelaarse Liturgiegroep, als laatste van de zes VOMMMM-parochies. Namens de parochie bedankte kapelaan Kessels ook Annie Braks en Maria Peters Sengers voor hun jarenlange inzet.

Van links naar rechts: Liesbeth Lemmens, Annie Braks en Maria Peters Sengers. (foto: Hans Derks)