Grace Butter door Jacques van Mourik ca 1961 (foto Ine Janssen)
Grace Butter door Jacques van Mourik ca 1961 (foto Ine Janssen) Foto:

KunstlokaalMook opent

MOOK - KunstLokaalMook is een nieuw initiatief van stichting Jacques van Mourik. De stichting beschikt hierdoor over een eigen ruimte voor exposities, lezingen en workshops.


KunstLokaalMook is gevestigd aan de Rijksweg 86 te Mook, naast het Raadhuisplein en gaat 6 september open voor publiek. Dit zal jammer genoeg niet met feestgedruis en tromgeroffel gepaard gaan, maar wel met een coronaprotocol. Hierdoor kunnen we toch een beperkt aantal bezoekers gelijktijdig in veilige omstandigheden laten kennismaken met de eerste officiële tentoonstelling in de nieuwe ruimte.

De openingstentoonstelling ‘Wat een portret’ laat de bezoekers via portretten kennismaken met de vroegere Plasmolense kunstenaars: zelfportretten en portretten die ze van elkaar gemaakt hebben of van derden.

Deze werken uit de eigen collectie van Stichting Jacques van Mourik zijn gecombineerd met werken van de hedendaagse kunstenaars Ger Driessen (grafiek) en Hans Janssen (glaskunst). ‘Wat een portret’ is te bezichtigen elke zondag vanaf 6 september tot en met 22 november van 11.00 tot 16.00 uur.

"We hopen van harte dat u de komende tijd KunstLokaalMook bezoekt. Loop echter niet allemaal op 6 september te hoop in verband met beperkingen door ‘corona’. Er komen nog meer zondagen. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na uw bezoek wordt op prijs gesteld. Ook kunt u onze stichting steunen door een donateurschap.

Elke zondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Locatie: KunstLokaalMook, Rijksweg 86, Mook, naast het Raadhuisplein. Meer informatie staat op www.stichtingjacquesvanmourik.nl.