Vijfde editie 3 Oeverfestival

in de Gelderse Poort

MILLINGEN - Op 19 en 20 september vindt het jaarlijkse 3 Oever Festival plaats in het prachtige natuurgebied de Gelderse Poort.


Voor cultuur, natuur en kunstliefhebbers is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Gelderse Poort, een uniek rivierengebied langs de oevers van de Rijn, de Waal en het Pannerdens kanaal. Fiets of wandel de prachtige uitgezette route, pak een pontje en geniet van een bijzondere nazomerdag. 3 oevers worden letterlijk met elkaar verbonden. Het festival wordt vrijdagavond 18 september feestelijk geopend in Fort Pannerden in Doornenburg, het centrale gebied waar het 3 Oeverfestival zich afspeelt. Op de drie pleisterplaatsen in Millingen aan de Rijn, Gendt en Herwen geniet je van de gratis voorstellingen.

Neem onderweg ook een kijkje in een van de veertig deelnemende ateliers of meer aan voor een hapje en een drankje. Kunstenaars hebben speciaal voor het 3 Oeverfestival hun deur geopend. Ook hier zijn veel expositieplekken feestelijk aangekleed of worden omlijst met muzikale optredens.

Op de pleisterplaatsen wordt gedurende het weekend een gevarieerd cultuurprogramma aangeboden dat varieert van dans, theater, poëzie en muziekoptredens van bekende en minder bekende artiesten. Laat je onderdompelen of doe zelf mee bij een van de workshops!

Bezoekers kunnen hun eigen route uitstippelen en een keuze maken uit het programma en de locaties. Meer informatie over het 3 Oever Festival staat op www.3oeverfestival.nl.