Afbeelding
Foto:

'Volgende week kom ik weer!'

GROESBEEK - Wandelen op Woensdag is een initiatief van Agile Welzijn en wordt van harte ondersteund door Rozita Ehsani die geboren is in Iran en andere vrijwilligers uit verschillende culturen.


Wandelen is het middel. Nieuwe contacten maken, meer bewegen en meer Nederlands praten is het doel. “Dat gebeurt!” Iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Vertrek om 10.00 uur vanaf terras Take a Break, Hoflaan 1a.

“We komen op verrassende plekjes in de natuur en zien leuke dingen ‘op de weg.’ We liepen langs het huis van Joke en Jan Beltman op de Panoramaberg. Jarenlang werkten zij in Groesbeek als huisarts en daarvoor in Ghana. Een kunstwerkje op de muur van hun woning herinnert daaraan. We stopten even om ernaar te kijken. Spontaan kwam Joke naar buiten en vertelde erover. 'Akwaaba' betekent 'welkom' in het Ghanees. En zo is er tijdens iedere wandeling wel iets verrassend. En natuurlijk houden we steeds de coronaregels in acht, of maken elkaar daarop attent als dat nodig is.”


Meerculturenwandeling

"Iedereen is van harte welkom en mocht u naast iemand wonen die de taal nog onvoldoende beheerst om deze tekst te lezen, maakt u die dan attent op Wandelen op Woensdag? Of nog leuker: Kom samen? Doen? Wilt u ook zo nu en dan koploper zijn? Uw mooiste wandelroute/plekje laten zien? Farnosh en Rozita horen het graag."

Meer info over vrijwilligerswerk bij Wandelen op Woensdag bij Farnosh Amini, Agile Welzijn: 06 36574892. www.agile-welzijn.nl.