Geen Buurtsoep in september...

MALDEN - De vrijwilligers en organisatie van de Buurtsoep in de VCM in Malden hebben besloten om in de maand september geen buurtsoep te organiseren.


"We willen onze (veelal oudere ) bezoekers en vrijwilligers beschermen tegen een eventuele coronavirus-besmetting. De VCM-kantine is niet groot genoeg om op een veilige manier afstand te houden. Het leuke van de buurtsoep is dat iedereen kan binnenlopen, er anderen kan ontmoeten zonder dat daar een verplichting aan zit. Daarom hebben we geen systeem voor deelnemers om zich aan te melden."

"Nu de scholen zijn gestart, het overal wat losser toegaat... willen we de komende maand onder andere de RIVM-cijfers even afwachten. We voelen ons verantwoordelijk, maar we gaan door... We gaan met dorpsverbinder Catelijne overleggen om te bekijken of er alternatieven zijn of om elders tijdelijk onderdak te zoeken. We houden jullie op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen via Hét Gemeente Nieuws en natuurlijk door posters op te hangen.

Het idee om ook 'spelen' buiten te organiseren houden we vast voor de toekomst! In Malden wordt op diverse plaatsen jeu de boules gespeeld, zit er een kampioenschap in? In de buitenlucht is het eenvoudiger om een veilige bijeenkomst te houden, die voldoet aan de corona-richtlijnen. Ook hierover houden we jullie op de hoogte!

Mocht u een goed idee bedenken, iets met ons willen delen, dan kunt u onze dorpsverbinder daarover bellen of mailen: Catelijne Quant dorpverbinder Malden, 06 50053417, mailadres: Dorpsverbinders@heumen.nl."


Ontmoeting voor alle mensen die met dementie te maken hebben

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar



HEUMEN - Donderdag 1 oktober is er een muzikale ontmoeting. "Muziek ontspant, activeert en helpt te herinneren. Heeft muziek iets voor u kunnen betekenen in de afgelopen periode waarin er zo veel anders was? Met onze gast praten we over muziek in mooie en moeilijke tijden."


Op deze avond is er veel ruimte voor vragen en het uitwisselen van ervaringen. En natuurlijk gaan we ook gewoon genieten van de muziek. Aanmelden is noodzakelijk. We vragen u om zich aan te melden omdat we een beperking hebben in het aantal gasten.

Aanmelden kan tot uiterlijk 25 september. Het liefst via email via info@malderburch.nl. Indien dit niet mogelijk is kunt u bellen naar 024 3570570. Geef uw voor- en achternaam, mailadres, telefoonnummer en aantal personen door. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op, zodat u zeker weet dat er plaats voor u is. Uw gegevens worden conform de AVG-wetgeving verwerkt."

Let op: de locatie van het Alzheimer Café is gewijzigd: Multifunctioneel Centrum Maldensteijn Kerkplein 8, in Malden. Parkeren is ook mogelijk in de parkeergarage onder Maldensteijn Inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur, afsluiting rond 21.00 uur Toegang is gratis