Na half jaar Ontmoet de Dichter-aflevering in Poëziecentrum

Wim van Til ontvangt Rozalie Hirs

NIJMEGEN - Het PoëziecentrumNederland, gevestigd achter in de Nijmeegse bibliotheek Mariënburg start na een coronastop weer met activiteiten. Op 12 september gaat Wim van Til in gesprek met dichter Rozalie Hirs.


Rozalie Hirs (Gouda, 1965) is componist en dichter. Haar poëzie en muziek zijn zowel lyrisch als experimenteel. Het avontuur van de luister- en leeservaring staan centraal. Haar muziek omvat vocale, orkestrale en elektronische stukken. Vaak combineert zij traditionele instrumenten met elektronische klanken. Haar poëzie omvat zowel gedichtenbundels als digitale poëzie. Het gaat dan om interactieve gedichten die ontstaan in samenwerking met beeldend kunstenaars en grafische ontwerpers. Deuss Music publiceert haar muziekpartituren. Uitgeverij Querido haar gedichtenbundels (https://rozaliehirs.nl/).

Ontmoet De Dichter... Rozalie Hirs is toegankelijk voor maximaal twaalf personen, aanmelden is verplicht. Dit kan via e-mail (poeziecentrumnederland@gmail.com), via sms en telefoon (06 53856040).

Toegang 10 euro, vrienden van het poëziecentrum, bibliotheekleden en studenten 7,50 euro. Meer informatie te verkrijgen bij Wim van Til: 06 53856040.