(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Zienswijze Spierings en bestuur

over verkoop kerk in De Horst

ARNHEM – Zowel de advocaat van Spierings uit Nijmegen alsmede een advocaat van het kerkbestuur Groesbeek hebben afgelopen week een schriftelijke zienswijze ingediend bij de rechtbank in Arnhem.


Spierings had eerder beslag laten leggen op de H. Hart kerk van De Horst omdat hij van mening was dat de verkoop van de kerk door pastoor Janssen aan hem gegund was. Echter later bleek dat het parochiebestuur de kerk had verkocht aan Harold Bons, dit tegen het zere been van Spierings.

Namens het kerkbestuur liet vice voorzitter Gerard van Gorkum weten dat volgens hem de verkoop aan Bons zo klaar als een klontje is. Alleen de pastoor kan de kerk niet verkopen daar is ook een handtekening voor nodig van de penningmeester van het parochiebestuur en ook het Bisdom zal zijn goedkeuring er aan moeten geven volgens Van Gorkum. Spiering houdt zich vast aan de mondelinge overeenstemming tussen pastoor Janssen (voorzitter van het parochiebestuur) en hemzelf. Na bestudering van beide stukken zal de rechter binnen 1 of 2 weken uitspraak doen.