(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

De vrijdagmiddagfile in centrum Groesbeek...

GROESBEEK – Voor veel automobilisten is het elke vrijdagmiddag een doorn in het oog dat er een grote file ontstaat in het centrum van Groesbeek. De file wordt veroorzaakt door de vrachtwagen van Hanos die Eten & Drinken Le Monde bevoorraadt.


De vrachtwagen wordt geparkeerd op de rijbaan, terwijl het trottoir ter hoogte van GSM Groesbeek – en Juwelier voldoende ruimte biedt om daar half op te parkeren. Ook dan hebben de voetgangers nog voldoende ruimte. Maar bronnen laten weten dat de vrachtwagen daar niet mag parkeren van de gemeente Berg en Dal (boa’s). Het bevoorraden van Le Monde zorgt ervoor dat de file ontstaat vanaf Le Monde tot aan de rotonde bij De Zuidmolen. Afgelopen vrijdagmiddag liet een buschauffeur zijn ergernis blijken door op de claxon te drukken.

De gemeente Berg en Dal zou moeten toestaan dat er een uitzondering gemaakt moet worden om ter plaatse te laten bevoorraden door de vrachtwagen gedeeltelijk op het trottoir te laten parkeren om zo een einde te maken aan de vrijdagmiddagfile in het centrum van Groesbeek .