Filmcafé Overasselt


OVERASSELT - Het filmcafé mag weer gaan draaien! Volgens de richtlijnen van het RIVM zijn er weer bijeenkomsten mogelijk. Er zijn wel extra maatregelen nodig: de kaartjes kunnen alleen online gekocht kunnen worden.

Zaterdag 19 september draait het filmcafé de film: 1917, in het Verenigingsgebouw. De film -geregisseerd door Sam Mendes- is met George McKay, Dean-Charles Chapman en Mark Strong.

De jonge Engelse korporaal Blake (Dean-Charles Chapman) is goed met landkaarten, dus dient hij zich tijdens de Eerste Wereldoorlog op 6 april 1917 te melden bij een van zijn superieuren, ergens in de buitenste rand van de loopgraven. Als compagnon kiest hij korporaal Schofield (George MacKay), met wie hij toevallig even pauzeerde in een lentegroen Frans weiland. Hun missie: kilometers verderop, ver achter de linies, een waarschuwing afleveren aan kolonel MacKenzie (Benedict Cumberbatch), die de volgende ochtend ten aanval gaat om de reeds teruggetrokken Duitse frontsoldaten een genadeklap toe te brengen. Wat MacKenzie niet weet, maar de directe superieuren van Blake en Schofield wél, is dat de Duitsers een valstrik hebben voorbereid. Gaat de aanval door, dan rent een volledig bataljon een wisse dood tegemoet. De film is zo gemaakt dat hij in één shot lijkt te zijn opgenomen, de muziek is overdonderend. De film heeft twee golden globes gewonnen. (Volkskrant)

De film begint om 20.15 uur. Via www.filmcafeoverasselt.nl zijn kaartjes te bestellen en te betalen. Op de site staan ook de maatregelen die het Verenigingsgebouw neemt om het bezoek veilig te laten verlopen.