Afbeelding

De Muse definitief dicht

MALDEN - Muziekcafé De Muse moest begin maart plotseling sluiten vanwege het Covid-19 virus. Dat was wel even wennen voor iedereen.


"De vaste ontmoetingsplek voor veel mensen, die zelfs van verder weg kwamen, was er na 22 jaar opeens niet meer. Elke zondagmiddag een, gratis, optreden van muziekgroepen, muzikanten, dichters, schrijvers en cabaretiers. Honderden amateurs en professionals hebben in de loop der jaren het Muse-podium beklommen.

De huidige coronaregels maken het onmogelijk om het podium te vullen en voldoende bezoekers op een leuke manier te ontvangen. En om dan te moeten controleren of men écht wel bij elkaar hoort en écht wel anderhalve meter afstand houdt? Daar voelen we weinig voor. Het lijkt er niet op dat er de komende maanden verandering in positieve zin te verwachten is. Integendeel… de eerste café-sluitingen zijn al een feit.

Dat heeft ons doen besluiten om De Muse definitief te sluiten op de zondagen. Niet omdat het niet rendabel zou zijn om dat wél te doen, maar omdat dit niet de manier is waarop we onze gasten graag willen ontvangen. Ook het Accordeon & Harmonicamuseum heeft onlangs zijn deuren al gesloten. Er wordt naarstig gezocht naar een nieuw onderkomen voor de unieke collectie.

Tijdens de najaarsopruiming van de accordeonwinkel in september en oktober is het Accordeonmuseum voor de laatste keer te bezoeken."