Dertigjarig jubileum Het Tweede Huis

NEDERASSELT - Het Tweede Huis in Nederasselt vierde op 4 september haar 30-jarig bestaan. Gevestigd in een voormalig klooster van de zusters JMJ heeft deze vrijwilligersorganisatie in deze periode al meer dan 1100 mannen, vrouwen en kinderen opgevangen.


Deze mensen zoeken een tijdelijke woonruimte als zij door omstandigheden niet meer in hun thuissituatie kunnen blijven. Met zo’n veertig vrijwilligers geven we de tijdelijke bewoners alle steun. In het Huis komen de tijdelijke bewoners tot rust en samen met een mentor wordt er naar een oplossing gezocht. Gemiddeld blijven de bewoners vier maanden in het Tweede Huis met een uitloop tot maximaal één jaar.

"Voor het 30-jarig bestaan waren er al verschillende voorbereidingen getroffen, maar ook wij werden ingehaald door corona. Wij hebben het in kleine kring gevierd samen met de vrijwilligers en enkele genodigden."
Wat wel is doorgegaan is het schrijven van een jubileumboek over de geschiedenis van het Tweede Huis in de tijd van de zusters JMJ en nadat in 1990 de eerste tijdelijke bewoners het Tweede Huis betraden. Frans Wildenborg is in de archieven van de zusters en van het Tweede Huis gedoken en heeft mooi materiaal boven tafel gekregen. Dat heeft geresulteerd in een prachtige uitgave met de titel ‘Het Tweede Huis, van klooster tot opvanghuis.’ Het eerste exemplaar van het boek werd op 4 september uitgereikt aan de oprichtster van het Tweede Huis, Afra Grienberger.


Het boek is voor tien euro te koop bij Lucy van Langen, Drogisterij en Cadeaushop in Overasselt en de Readshop, winkelcentrum Malden. Meer over Het Tweede Huis staat op www.stichtinghettweedehuis.nl.