Badmintonclub Groesbeek

zoekt nieuwe leden

GROESBEEK – Na enkele maanden stil te hebben gelegen vanwege de coronaperikelen, is ook Badmintonclub Groesbeek weer van start gegaan met het nieuwe seizoen 2020/2021. Uiteraard onder bepaalde voorwaarden die de gemeente Berg en Dal heeft gesteld om weer in sporthal Heuvelland te kunnen en mogen spelen.


Zoals bij iedereen bekend zal zijn hebben de sportverenigingen het allemaal moeilijk en lopen de ledenbestanden helaas terug, ook bij badmintonclub Groesbeek. Het bestuur van Bc Groesbeek zal de komende tijd proberen meer aandacht op hun vereniging te krijgen. Badmintonclub Groesbeek kan nieuwe leden plaatsen bij zowel jeugd als senioren. Iedereen wordt uitgenodigd om drie avonden kosteloos te komen kijken en te spelen. Rackets en shuttles zijn aanwezig. Als je mee wilt spelen zul je sportschoenen moeten dragen in sporthal Heuvelland. Er zullen trainers en begeleiders aanwezig zijn en zij zullen zorgen
voor de eerste opvang en begeleiding.


Familie, vrienden, buren maar zeer zeker ook oud-leden en jeugdleden (die om wat voor een reden ook zijn weggegaan) zijn welkom om eens langs te komen en mogelijk gaat het dan (weer) prikkelen om weer lid te willen worden van de badmintonclub.
Badmintonclub Groesbeek speelt op iedere woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur voor de jeugd en de senioren / recreanten spelen van 19.30 tot 21.30 uur. Beide in sporthal Heuvelland aan de Ambachtsweg in Groesbeek. Meer informatie staat op www.bcgroesbeek.nl en vragen stellen kan via de mail; info@bcgroesbeek.nl..

Expo 'Ontmoetingen' bij Eten en Drinken Groesbeek

GROESBEEK - Eetcafé 'Eten en Drinken' in Groesbeek presenteert opnieuw werk van kunstenaar Hans Weeren. Geknipte cartooneske landschappen met bijzondere belangstelling voor 'ontmoetingen'. Situaties zoals ze zijn, omdat er iets aan vooraf ging. Scenes die tot nieuwe scenes kunnen leiden. Wie aan tafel zit zal in deze tentoonstelling zomaar iets van zichzelf of een ander kunnen herkennen.


De expositie 'Ontmoetingen' is een vervolg op 'Groesbeeks Bekend', waarbij de kunstenaar diverse aspecten van het dorp met fijngelijnd tekenwerk in beeld bracht. De actuele tentoonstelling – collages met hier en daar getekende elementen – lijkt gemakkelijk toegankelijk voor een breed publiek. Veel werk bestaat uit alledaagse beelden. Maar, gezien de eerste reacties, is elk werkstuk zeer verschillend te interpreteren. Hetgeen aansluit bij het gedachtegoed van de kunstenaar: 'Stel je vooral niet (voor)oordelend op. Presenteer vragen. Vraag door. Ga met elkaar in gesprek. Maak er samen een inspirerende ontdekking van.'


Hans Weeren. Wat hij doet? Verbeelden. Tekenend, collage makend en schrijvend. Vaak impulsief, vanuit het niets. Andere keren benut hij fotografie, video of performance. De inspiratie komt voort uit ontmoetingen, belevenissen, media items. Hij creëert spontaan vanuit een andere kijk op zaken. Artistiek inhoudelijk ligt de afstemming op het belang van dialoog en het nut van (zelf)reflectie. Informatie staat ook op www.HansWeeren.com.