(foto: Harm van den Brink)
(foto: Harm van den Brink) Foto: Harm van den Brink

Komst arrestatieteam

zet De Horst op z’n kop

GROESBEEK/DE HORST – Een incident op camping De Leijgraaf aan de Ketelstraat heeft het kerkdorp De Horst zaterdagavond danig op z’n kop gezet.


De brandweer van Groesbeek werd even voor 18.00 uur gealarmeerd voor een stank / hinderlijke lucht aan de Ketelstraat in Groesbeek. Ter plaatse bleek het te gaan om een persoon die op camping De Leijgraaf verbleef die die stank veroorzaakte. Later bleek dat de man mogelijk zichzelf wat aan wilde doen. Direct werden de hulpinstanties opgeschaald naar ernstig. zodat politie en brandweer kwamen alsmede een onderhandelaar van de politie.

Inmiddels was ook een arrestatieteam onderweg naar de plaats des onheils. Door de politie werd gezien dat de man ook een vuurwapen bij zich had. Even na half acht kon de man uit zijn auto worden gehaald waarna hij met spoed per ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen werd gebracht. Over zijn eventuele verwondingen is niets bekend gemaakt. Het incident heeft voor de nodige beroering gezorgd in het altijd vrij rustige kerkdorp De Horst.

Kerkberichten

Heumen-St Georgius

Zondag 20 sept 09.30 uur Woord en Communieviering;Jack Steeghs. Gebedsintenties: Johannus Schellekens; Hendrikus Schellekens; Hein Aalders.


Nederasselt-H.Antonius Abt

Zaterdag 19 sept 19.00 uur Woord en Communieviering; Jack Steeghs. Gebedsintenties: Rie Bruijsten en Johanna Bruijsten; Jan Roelofs


Overasselt-H.Antonius Abt

Zondag 20 sept 11.00 uur Eucharistieviering; Presentatie Communicanten;Yves Mambueni. Gebedsintenties: Walter Derks; Miep Peeters Weem-Klabbers; Gerard Schiks; Harry Derks; Theo van Rens;Gerard Gerrits