(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Kluisje boskapel in Mook gekraakt

MOOK – Henk Thijssen, één van de vrijwilligers van de boskapel aan De Biesselt is maandagavond 1 september tussen half acht en kwart over acht gekraakt. 'Naast de vernieling van de kluis – die door smid Richard Kerkhoff uit Groesbeek momenteel weer wordt gerepareerd – is de overige schade nul komma nul', aldus Henk Thijssen.


"Omdat er toen ik de kraak ontdekte drie kaarsjes brandden ging ik er vanuit dat er in de kluis 1,50 euro zat. De volgende dag trof ik drie toeristen die bij ’t Zwaantje verblijven en die vertelde me dat zij de avond ervoor drie kaarsjes hadden aangestoken, maar zagen dat er iets niet in de haak was met de kluis en hebben er toen geen geld in gedaan, dat werd de volgende dag afgegeven. Nu was het overduidelijk dat er geen geld in de kluis heeft gezeten, want ik had de kluis toevallig eerder dan normaal geleegd", aldus Henk.

"De boskapel staat er nu al zes jaar. In het begin werd een kwajongensstreek uitgehaald door het kaarsenvet over het beeld heen smijten. Ik heb het hard laten worden en kon het er gelukkig zo afhalen zonder het beeld te beschadigen. Maar dit is een klote streek, ze moeten gewoon met de poten van andermans spullen afblijven", aldus Henk. Henk is de man die 's morgens de poort van de boskapel opent en het eerste kaarsje aansteekt. 's Avonds als het donker is, sluit hij de kapel weer en heeft tussendoor de kluis dan al enkele malen geleegd.