Afbeelding
Foto:

Terug naar de sportschool, hoe pak je dat veilig aan?

Terug naar de sportschool, hoe pak je dat veilig aan? Anytime Fitness bied alle veiligheid om een gezond en fit leven na coronasluiting weer op te pakken!


Opgelucht is het goede woord voor de eigenaren Hernanni en Tilly Marchi van Anytime Fitness in Groesbeek, Millingen en Malden. We zijn inmiddels weer twee maanden geopend en durven te zeggen dat wij onze leden de meest veilige sportomgeving bieden in onze regio tijdens deze corona periode.

Het gaat niet alleen om het verplaatsen van wat fitnessapparatuur op een veilige afstand, aldus Hernanni. Alles staat natuurlijk op 1,5 meter afstand maar er komt meer bij kijken om de leden veiligheid te bieden in onze sportscholen.


Ventilatie

Zo zijn alle drie de vestigingen maximaal twee jaar oud en hebben ze daardoor de nieuwste ventilatiesystemen. Deze hebben een dusdanige overcapaciteit van minimaal 200% verse lucht bij een ledenaantal waar wij nooit aan zullen komen. En in elke club liggen er meerdere systemen, per zone, met elk een eigen instroom voor verse lucht en uitlaat voor gebruikte lucht. Er kan dus geen vermenging plaatsvinden van bijvoorbeeld de cardio-zone naar de fitness-zone. Daarnaast kennen we in elke club meerdere aparte airco systemen met speciale filters. Hierdoor verkleinen we de kans dat de zogenoemde aerosolen gaan rond dwarrelen. Zo kunnen we stellen dat het bij ons veiliger is dan elders.


Geen reservering nodig = Gemak

Dat en de hoeveelheid ruimte in onze clubs is mede de reden waarom het ook niet nodig is om te reserveren om te komen fitnessen! Dat is een groot voordeel ten opzichte van sommige andere sportscholen welke zelfs op dit moment nog apparatuur buiten hebben staan. Een reservering voor de live groepslessen is wel verplicht, omdat deze soms in een zaal worden gegeven met een maximale capaciteit aan mensen om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Maar dat is een peulenschilletje met onze Anytime Fitness app.


Maar ook extra schoonmaak

Het schoonhouden van onze clubs was voor de corona periode ook al geen probleem, maar nu wordt hier natuurlijk nog meer aandacht aan besteed. Wij hanteren voor onze medewerkers een schoonmaakrooster dat afgevinkt moet worden. Zo ontsmetten wij zelf meerdere keren per dag alle apparatuur. Maar ook alle handvatten, deurklinken, toiletten en douches. Uiteraard hebben de leden zelf ook een verantwoordelijkheid en staan er overal in de club extra poetsrollen, alcohol en schoonmaakmiddelen. Wij hebben ook aan onze leden gevraagd of zij voor- en na gebruik van het fitnessapparatuur schoonmaken. Better ‘safe than sorry’. Wij controleren ook regelmatig tijdens de bemande uren of iedereen zich hieraan houdt. En trainen zonder handdoek was al niet toegestaan, maar nu kunnen de leden die een handdoek zijn vergeten een leenhanddoek vragen.

En gaat dit dan wel eens fout? Uiteraard vergeet een enkeling de afstand-regel of het poetsen van de door hem gebruikte apparatuur. Maar gelukkig is tot nu toe iedereen zeer begripvol als we diegene dan aanspreken. Dan valt het allemaal onder het “oh ja momentje” te scharen.


Persoonlijke aandacht

Om weer binnen te sporten waren sommige leden in het begin wat angstig. En soms nog. Maar de vele hoeveelheid communicatie en alle maatregelen die we hebben genomen om veilig te kunnen sporten is de sleutel om deze angst weg te nemen. Daarbij hebben we ook altijd de tijd en aandacht genomen om dit persoonlijk aan leden uit te leggen. Of om ze zelfs de technische installaties op de club te laten zien. Dat gaf velen de helderheid dat we inderdaad dat stukje 'extra' doen voor onze sporters!


Corona leidde tot minder beweging

Onmiskenbaar en onderzocht is dat Nederlanders tijdens de lockdown minder hebben bewogen en het zeker hier en daar leidde tot een toename van het gewicht. Met minder beweging is niet alleen de spierkracht maar ook de coördinatie en de aansturing van de spieren achteruit gegaan. Hoe voorkom je dan dat je na drie dagen alweer thuis zit omdat het in je rug is geschoten?

Simpel, neem de tijd, laat je klok thuis en beweeg op wat goed voelt. ‘Wie te snel wil, raakt gefrustreerd en mogelijk zelfs geblesseerd’.

Of vraag onze trainers om hulp! We staan graag voor je klaar. Want helpen zit in ons DNA. Bij Anytime Fitness loop je niet verloren rond want de begeleiding die we bieden is inclusief. En meer tijd nodig voor jou? Geen probleem dan boeken we een afspraak voor jou waarbij we alle aandacht aan jou kunnen bieden.


Fit en vitaal is het nieuwe normaal!

Corona geeft zeker stof tot nadenken. Want nog niet eerder is zo duidelijk bewezen dat er een verband is tussen fit zijn of zeer ernstig ziek kunnen worden. Het is ook bewezen dat mensen die zich Fit & Vitaal voelen minder last hebben op lichamelijke ongemakken.

Nu pakken de jongeren het sporten weer snel op. De 40 plussers haken in. Sommige ouderen twijfelen nog of geven het nog even de tijd.

De coronacrisis geeft ons juist een belangrijke duw om sport en bewegen in te zetten om je gezondheid te bewaren. En dit geldt zeker ook voor ouderen of kwetsbare doelgroepen. Sport en bewegen is nodig om onze samenleving fit en gezond te houden! En om ons dus weerbaarder te maken tegen virussen. Dat alleen al is een goede reden om het sporten juist nu zo spoedig mogelijk op te pakken. En voor dit “nieuwe normaal” kun je dus zeker bij Anytime Fitness terecht.

Bij Anytime Fitness kun je met tips, adviezen en begeleiding van ons werken aan je gezondheid en je vitaliteit. Daarnaast wordt er altijd met veel plezier in de kleinschalige groepslessen gewerkt. Verder heb je ook nog de flexibiliteit om te sporten wanneer jij wilt. Bij Anytime Fitness kun je immers 24/7 en 365 dagen per jaar terecht. Je hoeft niet op de klok te kijken of je zorgen te maken of je na die uitgelopen vergadering nog wel terecht kunt. Of kan ik op zondagmiddag terecht? Zelfs ’s nachts sporten is mogelijk. Waar het om gaat is dat mensen zich nooit hoeven af te vragen of je wel open bent!

Vergelijk het met het kopen van kleding op je ipad. Dat doe je ook niet alleen tijdens kantooruren maar gewoon wanneer je er zin in hebt. En ben je lid bij een Anytime Fitness club dan kun je ook nog eens overal ter wereld terecht. Dat kan in het naastgelegen dorp zijn of op je vakantiebestemming.


Gratis Kennismaken met Anytime fitness

Zou je Anytime Fitness wel eens gratis en vrijblijvend willen proberen? Kijk snel op onze website voor de dichtstbijzijnde locatie en vraag nu een 7-dagenpas aan! Met deze pas kun je Anytime Fitness een hele week gratis proberen en kun je komen sporten zo vaak je wil!


September betekent ook eerste maand gratis sporten

Nu aanmelden betekent dat je de 1e maand gratis ontvangt. Want naast alle alle extra’s en hulp krijg je bij aanmelding voor 20 september ook nog eens een maand gratis sporten cadeau. Deze ontvang je bij een aanmelding voor een regulier lidmaatschap.

Voor meer informatie, proefperiode of aanmelding reageer via de website ( www.anytimefitness.nl) of per e-mail of telefoon en wij nemen graag contact met je op.

Afbeelding