Ronald Jansen van De Zon bij een van de gedekte tafels. (foto: Joop Verstraaten)
Ronald Jansen van De Zon bij een van de gedekte tafels. (foto: Joop Verstraaten)

De Zon, het gezellige huiskamer restaurant van Overasselt

OVERASSELT – Sinds februari 2009 staat Ronald en Maarten aan het roer van het gezellige huiskamer restaurant De Zon aan de Hoogstraat in Overasselt. Al twaalf jaar zwaaien zij samen met zes personeelsleden de scepter over het mooie bedrijf.

De corona heeft ook voor De Zon een minder goede tijd. "Maar tegelijkertijd hebben we andere doelgroepen aangeboord zoals het afhalen van gerechten in corona-tijd. Dat heeft een enorme vlucht genomen. Al met al heeft corona ons op andere ideeën gebracht. Zo zijn we bezig om de kleine zaal om te bouwen tot een slijterij, want die is er niet in Overasselt", aldus Ronald.


"De specialiteiten van ons restaurant zijn ongetwijfeld onze vers gemaakte soepen zoals tomaten-, groente-, champignon- en kippensoep. Daarnaast de soep van de dag, waaronder de zondagse soep." Sinds kort heeft De Zon ook de Soep Service voor klanten die in het weekend geen zin hebben om de deur uit te gaan. Op maandag wordt de weekend soep nog een keer gemaakt. Als men voor maandag 15.00 uur bestelt, wordt de soep -een halve liter- tussen 16.00 en 17.00 uur thuis bezorgd voor slechts 3,50 euro. "Ook onze schnitzels en kipsaté vallen bij de klanten erg in de smaak. Naast het restaurantgedeelte beschikt De Zon over een grote zaal voor feesten, bruiloften en partijen, uiteraard op corona-afstand. De Zon heeft daarnaast 150 speciale bieren in huis voor de liefhebbers. (www.dezonoverasselt.nl)