Lezing en fittest voor ouderen

GROESBEEK - Op maandag 28 september om 19.30 uur houden diverse sportorganisaties uit Berg en Dal samen met sportstimulering Berg en Dal interessante lezingen voor 55-plussers in het protestantse kerkje in Groesbeek.


Expert op het gebied van Bewegen voor Ouderen professor Marcel Olde Rikkert geeft een voordracht over 'De rijkdom van bewegen voor het bewegende brei' en fysiotherapeut Jasper Huberts geeft een uiteenzetting over 'De kracht van spieren'. De avond wordt geopend door wethouder Annelies Visser.
Aansluitend geeft Marian Schijf, beweegcoach senioren, een overzicht van de beweegmogelijkheden die aangeboden worden in dit project.


De lezingen krijgen een vervolg op zaterdag 3 oktober in sporthal Heuvelland waar senioren tussen 9.30 en 16.00 uur een fittest kunnen ondergaan. Deze test geeft inzicht in de lichamelijke fitheid en bestaat onder meer uit het meten van de bloeddruk en BMI (het gewicht in verhouding tot lichaamslengte).
Na afloop van de test is een gesprek mogelijk met een sport- beweegadviseur om de resultaten door te spreken en om te kijken naar de best passende sport- en beweegactiviteit.

In de afgelopen maanden is het nut van een 'gezond' lichaam en samen bewegen veel in het nieuws geweest. Een beetje conditie krijgen en bijhouden in een sociale setting vormen een veilige en goede basis voor goed en gezond ouder worden. "Heeft u belangstelling, kijk dan op de website van Kwiek Actieve Leefstijl, bij Sportstimulering. Aanmelden is verplicht!"

Voor vragen kan men contact opnemen met Marian Schijf, beweegcoach senioren, telefoon 06 13260571.