Tijdens deze wandeling liep de Groesbeekse Domina Janneke Ruijs voorop! Wilt u dat ook eens doen? 
(foto: Agile Welzijn)
Tijdens deze wandeling liep de Groesbeekse Domina Janneke Ruijs voorop! Wilt u dat ook eens doen? (foto: Agile Welzijn) Foto:

Wandelen op Woensdag

GROESBEEK - Wandelen op Woensdag is een initiatief van Agile Welzijn en wordt van harte ondersteund door Rozita Ehsani die geboren is in Iran en andere vrijwilligers uit verschillende culturen.


Ze vertellen enthousiast: “Vorige week was Karim uit Lent er ook! Die wilde ook weleens meemaken hoe leuk zo’n meerculturenwandeling is. Hij vond de tocht die we toen maakten naar de Canadese Begraafplaats en naar de pompoenen van Poelen, prachtig. Hij komt terug!”

Wandelen is het middel. Nieuwe contacten maken, meer bewegen en meer Nederlands praten het doel. Farnosh Amani: “Dat doelt wordt steeds gehaald! Tot nog toe zijn er iedere week circa acht tot tien personen. En de groepsapp telt al veertien wandelaars. Dat is nog een extra lijntje om contact te maken. En wat ook leuk is, er is iemand die door Wandelen op Woensdag deze krant is gaan lezen. Die gebruikt nu de wekelijkse stukjes over het wandelen om Nederlands te oefenen. En zo zetten we letterlijk en figuurlijk stappen vooruit.”


"Iedereen is van harte welkom en mocht u naast iemand wonen die de taal nog onvoldoende beheerst om deze tekst te lezen, maakt u die dan attent op Wandelen op Woensdag? Of nog leuker: kom samen? Doen? Wilt u ook zo nu en dan koploper zijn? Uw mooiste wandelroute/plekje laten zien? Farnosh en Rozita horen het graag.

Woensdag 23 september. Nog een verrassing wie er vooroploopt. Misschien bent u dat? Welkom! Vertrek om 10.00 uur vanaf terras Take a break, Hoflaan 1a." (www.agile-welzijn.nl)