Mooi licht op de weg naar Persingen (Doro Krol)
Mooi licht op de weg naar Persingen (Doro Krol) Foto:

Expositie in Zicht Persingen

PERSINGEN - Als onderdeel van de 3 Oever Atelier Route exposeren Doro Krol, Marieke Thomassen en Jeanet Jaaltink in Zicht zaterdag 19 en zondag 20 september (van 11.00 tot 17.00 uur) op een unieke en inspirerende vergaderlocatie in Persingen (Persingensestraat 4).


Kom tijdens deze twee dagen genieten in de Ooijpolder van het mooie uitzicht, de kunstwerken en
een drankje en een versnapering op de veranda. De kunstenaars hebben elkaar gevonden in een inspiratiebron dichtbij; de natuur. Doro maakt schilderijen van de Ooijpolder en vogeldrukwerkjes, Jeanet maakt linosnedes van natuur en beestjes en Marieke maakt fotocollages van bloemen.


Doro Krol
De werken van Doro zijn herkenbaar aan hun rijke vormen, kleuren, eenvoud en verstilling. Met haar oog voor detail en natuurlijke interesse voor schoonheid maakt Doro schilderijen die soms niet van echt zijn te onderscheiden. Haar aansprekende composities ontroeren en betoveren. Het zijn kleine en grote parels van formaat. (www.dorokrol.nl).


Marieke Thomassen
Onderweg of thuis, een toevallige ontmoeting. Marieke vangt met haar camera de sfeer van het moment. De foto’s weerspiegelen Marieke’s idealen als grafisch ontwerper. Ze zoekt naar een balans van lijnen, vlakken en contrasten. Geprint op hout komen de foto’s optimaal tot hun recht. Het pure materiaal, de warme kleur en de nerven geven een extra dimensie aan het beeld en maken iedere plaat uniek! Marieke experimenteert momenteel met fotocollages geprint op tegels en doek. (www.instagram.com/instakukel)


Jeanet Jaaltink
Jeanet Jaaltink is vijf jaar geleden verhuisd naar Persingen en gebruik haar directe omgeving als inspiratiebron voor haar linosnedes; de natuur en beestjes. Ze is gestart op Tehatex, heeft daarna
de kunstacademie doorlopen en meer dan twintig jaar een communicatie-ontwerpbureau gehad. Ze is
nu eigenaar van vergaderlocatie Zicht in Persingen. In haar vrije tijd heeft ze de druktechniek weer opgepakt.(www.zicht-persingen.nl)