Logo op de deuren van de kleine expositieschuur Chambre d'Amis in Ooij. (foto: Ann Hoogendoorn)
Logo op de deuren van de kleine expositieschuur Chambre d'Amis in Ooij. (foto: Ann Hoogendoorn)

Herfsttentoonstelling 'Binnenwerk'

OOIJ - 'Binnenwerk' is een tentoonstelling ter presentatie van het eerste Ana Kunstboekje van Ann Hoogendoorn, dat deze zomer uitkwam. De tentoonstelling gaat over het ontstaan en tot stand komen van dit boekje. Een bijzonder kunstboekje met zeefdrukjes op de kartonnen omslag.


Het boekje laat het binnenwerk van een gebonden boek zien en omvat 42 Ana tekeningen met bijbehorende haiku's uit 2018. Dit was het eerste jaar dat Ana in blauwe inkt mèt eigen haiku gedichtjes hier in de Ooijpolder ontstonden. Ana werkt van binnen, terwijl beeld en tekst samen een verhaal vertellen. 2018 was ook het eerste jaar dan Ann meedeed aan het 3 Oever Festival met ingelijste Ana's als Kleintje Oeverkunst, waarna ze door haar omgeving gestimuleerd werd een boekje uit te geven. Nu is het dan zover. Een genummerde en beperkte oplage in eigen beheer uitgegeven.

De herfsttentoonstelling 'Binnenwerk' opent dit weekend 19 en 20 september in de kleine expositie schuur Chambre d'Amis in de Ooij. Open in het weekend van 19 en 20 september van 11.00 -17.00 uur; 3 en 4 oktober van 13.00-17.00 uur; 7 en 8 november van 13.00-17.00 uur (met inachtneming van de RIVM-richtlijnen)'

Expositieschuur Chambre d'amis in Ooij, Prins Hendrikstraat 1; ooij www.annhoogendoorn.nl.