(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Marktterrein klaar voor evenementen in de toekomst

GROESBEEK – De firma Kuijpers uit Millingen aan de Rijn is de afgelopen week druk doende geweest om de laatste hand te leggen om het marktterrein klaar te maken voor de toekomst.


Zo is al eerder een zwaardere stroomkabel aangelegd voor diverse activiteiten die op het toekomstige marktterrein kunnen gaan plaatsvinden zoals kermis, wijnfeesten, carnaval, bierfeesten en wekelijkse markt. Vaak was er dan stroom te weinig, zodat de gemeente Berg en Dal een extern bedrijf moest inschakelen. Dit is in de toekomst verleden tijd. Afgelopen week werd er voor gezorgd dat op drie plaatsen op het marktterrein waterleiding beschikbaar is, ook voor evenementen.

Langs De Spoorbeek staan nu twee kastjes waaruit water gehaald kan worden en een ondergronds kastje. Zo is er te allen tijde water op het marktterrein aanwezig denk daarbij aan tenten, vis- en oliebolkramen. Verscheidene mensen meenden dat de waterleiding aangelegd werd om De Spoorbeek met drinkwater te vullen, maar niets is minder waar. Pas als het voormalige pand van de Hema en het pand van Scapino gesloopt zijn, kan er begonnen worden met de herstructurering van het gehele marktterrein. Het is de bedoeling dat het marktterrein in de toekomst gaat bruisen van de activiteiten.