De toppen van de berg Stelvio in de Italiaanse Alpen. (foto: Colinda Jansen)
De toppen van de berg Stelvio in de Italiaanse Alpen. (foto: Colinda Jansen)

Atleten lopen 24uurs-challenge

REGIO - Remco van Gaal, Marc Peters en Michiel Wiskie en Hilco Janssen uit Overasselt die elkaar kennen van Atletiek Vereniging Wijchen, gaan er weer voor! Samen met nog twee hardlopers Klaas in den Bosch uit Beuningen en Dennis Smit uit Rosmalen gaan ze komende vrijdag van start voor een ronde van 240 kilometer in 24 uur.


Tijdens de tocht lopen de hardlopers solo en de anderen fietsen of rusten even in een volgbus. Ze wisselen elkaar af en leggen zo samen die enorme afstand af. De finish is zaterdag rond 19.00 uur bij het sportcomplex achter de Radboud Universiteit in Nijmegen. Douwe de Jager, ook lid van Atletiek Vereniging Wijchen, fietst voorop met fietsnavigatie. Hij wordt wel af en toe afgelost door reserve fietsers want ook op de fiets is 240km erg ver.

Ben Janssen, verzorger bij A.V. Wijchen zal eventueel de nodige pijntjes en/of stramme spieren herstellen. Bij de laatste kilometers zal ook Jochem van Gelder ambassadeur van de stichting een eind mee lopen.

Het doel van deze tocht is om naast patiƫnten met een energiestofwisselingsziekte (mito of mitochondriƫle ziekte) een hart onder de riem te steken, ook aandacht te vragen voor energiestofwisselingsziekten en geld in te zamelen voor het belangrijke medicijnonderzoek dat naar verwachting eind september weer verder kan gaan.

Donaties zijn van harte welkom bij stichting energy4all, ING Bank IBAN NL96 INGB 0000 0044 03; Rabobank IBAN NL12 RABO 0117 0412 03. (www.energy4all.nl; 024 3249272)