Twee winstpartijen voor Huub Blom. (foto: Fenneke Blom)
Twee winstpartijen voor Huub Blom. (foto: Fenneke Blom) Fenneke Blom

Huub Blom koploper in Mook

MOOK - Na twee ronden is er bij de schaakvereniging Mook slechts één speler die beide partij wist te winnen. In de tweede ronde speelden de winnaars van de eerste ronde tegen elkaar.


Huub Blom kwam twee pionnen voor tegen Anton Meeuwsen en Huub had toch de grootste moeite om de partij winnend af te sluiten, maar het lukte hem wel. Niek van Diepen had direct na de opening tegen Piet de Leeuw een langdurig voordeeltje. Piet verdedigde stug en Niek wist daardoor zijn voordeel in het eindspel niet te verzilveren. Ook de partij tussen David Norris en Rob Jansen eindigde in remise. In wederzijdse tijdnood stond er een ingewikkelde stelling op het bord. De heren kozen voor zekerheid: een remise. Tessa Versteegde mocht even hopen op een tweede overwinning nadat ze de kwaliteit voor kwam te staan. Tegen de vrijpionnen van Sjim moest ze echter buigen.

Ook deze ronde deed Paul Beurskens zichzelf te kort. In het toreneindspel zag hij een pionzetje van Hans van den Ende over het hoofd en hij kon direct opgeven. De twee nieuwe leden wonnen niet. Na hun partij werden hun partijen geanalyseerd. Binnenkort gaan zij ongetwijfeld ook een partij winnen.