Gemeente pakt overlast hang-

jongeren in centrum Groesbeek aan

GROESBEEK – Om de overlast van hangjongeren in het centrum van Groesbeek te verminderen gaat de gemeente Berg en Dal extra maatregelen treffen. De overlast is met name in en rond de parkeergarage aan de Spoorlaan en het parkeerdek van Aldi en Jan Linders.


Omwonenden en bezoekers ervaren steeds meer overlast in de vorm van geluidsoverlast, vernielingen, het achterlaten van rotzooi, afval en daarnaast krijgen de omwonenden een grote mond. Het gemeentebestuur heeft besloten om de parkeergarage en het parkeerdek tussen 22.00 en 06.00 uur tot verboden gebied te verklaren. Naast het plaatsen van verbodsborden zullen politie en Boa’s regelmatig controleren of de hangjongeren zich wel aan het verbod houden. Het is een proef die tot maart 2021 duurt.

Volgens burgemeester Slinkman is er nu een grens bereikt in de overlast die de hangjongeren veroorzaken. Eerder heeft de gemeente de openingstijden van de Maddogs verruimd en zijn er door politie en boa’s waarschuwingen en bonnen uitgedeeld. Jongerenwerker van Forte Welzijn gaat met de hangjongeren praten en zoekt samen met de jongeren naar een andere tijdsbesteding. Daarnaast zal het sociaal team van de gemeente zich gaan richten op de thuissituatie van jongeren, die overlast geven.