Bosarbeider. (foto: Peter Pouwels)
Bosarbeider. (foto: Peter Pouwels) Peter Pouwels

Herfstwandeling door de bossen van Wolfsberg en Muntberg

GROESBEEK - Zondag 1 november houdt Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) haar laatste natuurwandeling van dit bijzondere jaar. We starten om 14.00 uur op de speelweide aan de Ds. Visscherlaan voor een twee uur durende natuurwandeling door de bossen van Wolfsberg en Muntberg.


Vanwege Covid-19 vindt de wandeling ‘onder beperkende voorwaarden’ plaats en meelopen is op eigen verantwoordelijkheid. Aanmelden is verplicht, maar dan mag je wel gratis mee met een enthousiaste en deskundige natuurgids van LBG.


Deze middag zullen we extra aandacht hebben voor de paddenstoelen en bosvruchten. Maar ook de historie van deze voormalige landgoederen zal aan bod komen. Het bos hier kenmerkt zich door oude beukenlanen die zo’n 160 jaar geleden zijn aangeplant en dit bos een bijzonder karakter geven. Daarnaast zijn er veel oude en imposante bomen te vinden die soms nog opvallend vitaal zijn.

Met deze wandeling sluit LBG haar jubileumjaar (20 jaar bestaan) af, met de blik naar volgend jaar waar we hopelijk met zijn allen weer wat vrijer kunnen adem halen.

Aanmelding voor deze wandeling per mail bij Paul Leenders: pleenders33@gmail.com. Voor meer informatie: 024 3972405.