Beoek van de Gedeputeerde. (foto: Weijerseikhout)
Beoek van de Gedeputeerde. (foto: Weijerseikhout) Weijerseikhout

Sociale innovatie:

het dak op met Weijerseikhout

GROESBEEK - Vrijdag 11 september bezocht Gedeputeerde Peter Kerris (Werk en Wonen) dakspecialist Weijerseikhout. Met dakspecialist én specialist-in-opleiding ging hij het dak op. Op hoogte gingen ze de diepte in over het creëren van een leercultuur en het tekort aan talent voor de bouw.


Weijerseikhout is één van twaalf bedrijven die subsidie heeft ontvangen van Provincie Gelderland om werk te maken van sociale innovatie: (onder andere) het creëren van een leercultuur binnen de organisatie. Tijdens het werkbezoek werd Gedeputeerde Kerris meegenomen in de initiatieven die door Weijerseikhout en partners ontwikkeld zijn.


Uitdagingen

Ook was er aandacht voor de uitdagingen waarmee Weijerseikhout te maken heeft. Denk hierbij aan het vinden, opleiden en behouden van geschikte dakspecialisten op een nijpende arbeidsmarkt. Dit probleem bestaat niet alleen bij het bedrijf uit Groesbeek, maar speelt bij veel organisaties in de daken- en bouwbranche.

'Klasse'-campagne gestart

Een veelgehoord probleem in de bouwsector is het imago. Daarom is de dakvernieuwer vorige week gestart met een nieuwe campagne gericht op het werven van dakspecialisten. Met de klasse-campagne hoopt het bedrijf te laten zien hoe “klasse” het werken op het dak is en wat je kunt verwachten wanneer je voor een baan in de dakenbranche kiest. Lars, directeur Weijerseikhout licht toe: “We hebben een deel van de subsidie ingezet voor onze campagne. Hiermee hopen we jong en oud, te enthousiasmeren voor ons prachtige vak.”