Kasra:
Kasra: "Blij met Wandelen op Woensdag". (foto: Agile Welzijn) Agile Welzijn

Wandelen op Woensdag

GROESBEEK - Kasra Ghaffari lacht. Is weer blij. Voelt zich beter. “Ja echt, Wandelen op Woensdag heeft mijn leven veranderd!”


Elf jaar was hij toen zijn vader naar Nederland vertrok. “Daar was het veilig.” Zijn moeder en zijn twee zusjes zouden snel volgen. Dat gebeurde niet. Zeven jaar later verhuisden zij naar Nederland. Serieus: “Zoiets heeft een enorme impact… Zeven jaar je vader niet zien… Een andere taal, andere cultuur. Een compleet andere wereld… Niet gemakkelijk.” Op de kappersopleiding was hij de enige jongen in de klas. “Ik beheerste de Nederlandse taal onvoldoende om de pesterijen te pareren.” Kasra werd geen kapper. Hij ging werken en werd allround magazijnmedewerker en werkte met plezier. Vier jaar geleden raakte hij in een impasse, raakte ook zijn baan kwijt. Sinds juli 2019 woont hij in Groesbeek. “ Een nieuw begin. Maar ik kende hier niemand.”


In deze krant zag hij een foto van Farnosh Amini van Agile Welzijn. “Ze lachte naar me! En ik las dat zij ook uit Iran kwam. Tot op dat moment dacht ik dat ik de enige Iranees was in Groesbeek! Ik las ook over het wandelen. Ik ben gegaan. Daar ben ik zo blij om! Ik ontmoette zoveel hartelijkheid. Heb nu nieuwe vrienden, we zien elkaar en bellen. Wandelen op Woensdag heeft mij geholpen om mijn leven weer op te pakken, geeft mij weer structuur en energie. En ik heb weer zin om te werken. Ja! Een nieuw begin.” Kasra hoopt dat hij snel een baan vindt.

Iedere woensdag Wandelwoensdag! Vertrek vanaf take a break, Hoflaan 1. www.agile-welzijn.nl