(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen) Foto: Bert Roodbeen

Fietsbrug De Maasover open

MOOK - Zaterdag 26 september werd om 12.00 uur de nieuwe fietsbrug De Maasover naast de spoorbrug opengesteld voor wandel en fietsverkeer, omdat er vanwege de corona geen officieel programma was, waren er in aanliggende gemeente standjes opgesteld met lekkernij of een kleine attentie.


Deze fietsroute MaasWaalpad loopt van station Cuijk en maakt onderdeel uit snelfietsroute naar Campus Heyendaal in Nijmegen. Fietsersbond Met deze openstelling van de brug naar Nijmegen waar dagelijks veel forensen en scholieren gebruik van maken levert de De Maasover-brug de fietsers 2,5 km winst op in vergelijking met de route via de brug over de A73, ook voor recreanten. Om er toch een feestelijk tintje aan te geven waren de wethouders van de gemeente Cuijk-David Solez, van Mook-Middelaar Geertjan Wienhoven, van Heumen René Waas, van Nijmegen Tiemens en zelfs Roeland van der Zee van Arnhem aanwezig. De laatste vier fietsten gezamenlijk een ritje over de brug. Exprofwielrenner Maarten Tjallingii maakte een tour over de nieuwe route.

De snelle fietsroute is tot stand gekomen dankzij de gemeente Nijmegen, Cuijk, Heumen, Mook en Middelaar en de provincies Brabant, Limburg , Gelderland, en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De brug bestaat uit aan weerszijden gebouwde aanbruggen van beton en een hoofdoverspanning uitgevoerd in staal. De brug heeft ook een voetpad zodat ook wandelaars de oversteek tussen de toeristische trekkers het ‘Rijk van Nijmegen’ en het ‘Land van Cuijk’ kunnen maken. Via een onder het publiek uitgeschreven naamwedstrijd kreeg de fietsbrug de naam 'De Maasover'.