(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Zaterdagmiddag was het stil in centrum Groesbeek

GROESBEEK – Normaliter worden in het laatste weekend van september in het centrum van Groesbeek de wijnfeesten gehouden. Echter vanwege de corona heeft het bestuur het niet verantwoord gevonden de zestiende editie van de Wijnfeesten door te laten gaan.


De afgelopen jaren hebben de wijnfeesten vele duizenden wijnliefhebbers naar het centrum van Groesbeek getrokken om een bezoek te brengen aan de internationale wijnmarkt, wijnworkshops, wijnvatrollen of een bezoek te brengen aan een of meerdere wijngaarden die Groesbeek rijk is. Het bestuur heeft in eerste instantie nog gedacht om de wijnfeesten in een kleinere vorm te gaan organiseren, maar daar is alsnog van afgezien. Wel zal het Nederlands Wijnbouwcentrum aan de Breedeweg alsmede drie wijngaarden van Ditshuizen Knapheideweg, De Plack Hogewaldseweg / Plakseweg en Klein Amerika aan Klein Amerika hun deuren openen voor rondleidingen en het nuttigen van een glas echte Groesbeekse wijn met wat lekkers erbij.

Bij wijngaard De Plack kwamen in totaal zo’n honderd wijnliefhebbers waarvan er zo’n tachtig deelnamen aan de culinaire wijntour. Hier werden de gasten onthaald op een broodje kipburger, bij Ditshuizen verse groente, bij Klein Amerika pizza . Zo is er dan nog een mini wijnfeest gehouden zonder veel tam-tam dit in verband met de coronacrisis.