(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Vrienden van De Mies houden visvijver in ere

GROESBEEK – Het is een prachtig natuurgebied rondom de visvijver aan De Mies in Groesbeek. De jongelui die alles van het vissen geleerd hebben van Hans Peters hebben hun hart verloren aan deze prachtige vijver.


Echter onlangs constateerden zij dat er weinig water en zuurstof in de vijver zat zodat de vissen het moeilijk hadden en zelfs dood gingen. Direct werd door de jongelui Florian (14) , Luca (14) , Stijn (12), Ricardo (15) en Suse (14) geld ingezameld om een pomp en slangen te kunnen huren om het water in de visvijver wat op peil te brengen. In totaal is er tien centimeter water bij de visvijver gekomen, zodat er momenteel geen gevaar is voor de vissen. Echter het geld (300 euro) dat ze bij elkaar gebracht hebben op is. Als er weer een droge periode komt hebben de vrienden van De Mies een probleem. Hopelijk dat de gemeente Berg en Dal bijspringt, zodat de visvijver behouden kan blijven. Ook rondom de visvijver wordt alles netjes onderhouden door De Vrienden van De Mies.


Kerkberichten Molenhoek

Parochie O.L.V. van zeven Smarten.
www.vommmm.nl; parochiemolenhoek@vommmm.nl
Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.
Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 06 111 94 630.

Zondag 4 oktober 11.00 uur: H. Mis.
Dinsdag 6 oktober 19.00 uur: H. Mis, voorafgegaan door rozenkrans gebed om 18.30 uur.
Zondag 11 oktober 11.00 – 13.00 uur: kerk open voor persoonlijk gebed en/of kaarsje.
Elke woensdag 10.00 – 11.30 uur: kerk open voor persoonlijk gebed en/of kaarsje.

Bij bezoek aan kerk alle maatregelen van de overheid in acht nemen op het gebied van aantal, afstand, hygiëne en gezondheid!