(foto: Gemeente Berg en Dal)
(foto: Gemeente Berg en Dal) Foto: Gemeente Berg en Dal

Bouw 31 woningen op voormalig terrein Schreven

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal en ontwikkelaar Jansen Bouwontwikkeling hebben woensdag een overeenkomst ondertekend voor de bouw van 31 woningen. Deze woningen worden gebouwd op het voormalige terrein van Schreven bouwmaterialen en keukencentrum tussen de Kloosterstraat en Gooiseweg.


In totaal komen er 31 woningen , waarvan achtwoningen betaalbare koop (tot 250.000 euro ) of de middel dure huur ( tussen 700 en 1.000 euro). Het plan bevat verschillende typen woningen te weten, vrijstaande woningen, twee-onder-een kapwoningen, rijwoningen en levensloopbestendige woningen. Dit bouwplan is mede mogelijk gemaakt dankzij het programma subsidie ‘Steen Goed Benutten' van de provincie Gelderland.


Naar verwachting kan Jansen Bouwontwikkeling in het tweede kwartaal van 2021 met de bouw gaan starten. Voor die tijd wordt de bestemmingsplanprocedure doorlopen en moet de bouwer nog een omgevingsvergunning aanvragen. Naar verwachting is de oplevering van de 31 woningen in het tweede kwartaal van 2022. HV Makelaardij uit Groesbeek zal de verkoop voor zijn rekening nemen.


Duurzame woningen
Heet wordt een duurzaam bouwplan met energie neutrale en gasloze woningen die een EPC (Energieprestatiecoëfficiët) hebben van 0. Deze woningen worden zuiniger dan wat wettelijk is voorgeschreven .
Wethouder Nelson Verheul is blij met deze energie neutrale en gasloze woningen wordt er een volgende stap gezet om duurzaam in deze behoefte te voorzien. In Groesbeek is een enorme vraag naar woningen.


Verkeerssituatie
Naast de bouw van de 31 woningen wordt er een betere verkeersstructuur rond het centrum gecreëerd. De Gooiseweg zal deels worden verlegd, zodat die aan zal sluiten aan de Spoorlaan. De Gooiseweg ter hoogte van de huisnummers 10 - 36 wordt veel rustiger en is alleen voor aanwonenden bereikbaar.