Ds. Kroesbergen tijdens de verbintenisdienst. (foto: PKN Heumen)
Ds. Kroesbergen tijdens de verbintenisdienst. (foto: PKN Heumen) PKN Heumen

Dominee Kroesbergen

verbonden aan Heumen

HEUMEN - Op 27 september is dominee Hermen Kroesbergen verbonden als predikant aan de protestantse gemeente Heumen. Dit gebeurde in een speciale viering, die vanwege de ruimte, gehouden werd in de RK Georgiuskerk.



De nieuwe predikant van Heumen werd bevestigd in zijn ambt door ds. Derk Blom uit Cuijk, die de afgelopen periode als waarnemend predikant optrad van de protestantse geloofsgemeenschap. Kroesbergen volgt Derk Jan Deunk op, die in april met pensioen ging. Hiervoor was Kroesbergen gemeentepredikant in Oudenhoorn (Voorne-Putten). Vervolgens was hij voor Kerk in Actie in Zambia en daarna actief in Zuid-Afrika. Zijn vrouw Johanneke is godsdienstwetenschapper en vanuit Nederland verbonden aan de universiteit van Pretoria.



Anderszinnig
Na de bevestiging deed Kroesbergen intrede over het thema 'Anderszinnig'. Mensen die naar de kerk gaan zijn inmiddels flink in de minderheid, en daarmee anders in het zoeken naar zingeving.



Welkom
De kinderen maakten tijdens de viering een grote bos bloemen. Hermen en Johanneke kregen ook een bloemstuk van de gemeente mee naar huis. Tineke Lodders, voorzitter van de kerkenraad, heette de nieuwe dominee officieel welkom in de gemeente. Ook bedankte ze de waarnemend predikant en de beroepingscommissie voor het gedane werk. Daarna was er gelegenheid om op gepaste afstand kennis te maken met de nieuwe dominee van Heumen.