Afbeelding
Foto:

Digitale foto-expositie ‘A Bridge Too Far’

GemeenteNieuws Berg en Dal redactioneel oktober 2020

(1) Titel

Digitale foto-expositie ‘A Bridge Too Far’

Tekst

De iconische film ‘A Bridge Too Far’ staat in het middelpunt van de nieuwe krachtige expositie in het Infocentrum WO2 Nijmegen. De film heeft door de jaren heen menigeen gefascineerd en is door miljoenen mensen bekeken. Velen kennen de beelden die op het witte doek getoond werden, maar hoe ging het er achter de schermen aan toe?

Tot en met 1 november 2020 zijn in het Infocentrum WO2 Nijmegen ‘behind-the-scenes’ foto’s te zien van de filmset van ‘A Bridge Too Far’. De foto’s zijn genomen door Reineke Kramer, de productie-assistente van destijds, en figuranten die meespeelden: Cees Lange en Ton van Roozendaal. Originele beelden die niet alleen een andere kant van de beroemde film laten zien, maar ook een boeiend tijdsbeeld geven van de jaren ’70.

De expositie omvat een digitale presentatie van een grote collectie foto’s. Enkele beelden zijn ook uitvergroot in de ruimte te zien en er wordt een selectie getoond van een aantal iconische objecten. De toegang is gratis, net als de toegang voor het Infocentrum WO2 Nijmegen. Houdt er rekening mee dat er maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd in het Infocentrum WO2 aanwezig kunnen zijn.

Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM, Nijmegen.

Tel. +31 (0)24-2200102; welkom@infocentrumwo2.nl; www.infocentrumwo2.nl

Hierbij graag de volgende foto plaatsen:

(2) Titel
Bezoek het Infocentrum WO2 Nijmegen

Tekst

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt. Het geeft de bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de stad en de regio te bieden hebben als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Zij beginnen hun bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving. De bezoekers maken in het Infocentrum WO2 mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken.

In het Infocentrum WO2 krijgt u onder andere op een grote interactieve wand een impressie van de locaties van luisterstenen, monumenten en musea die deze regio te bieden heeft op het gebied van WO2. Of beleef de Experience waarin u wordt meegenomen in de WO2-geschiedenis van het Rijk van Nijmegen door middel van historische beelden.

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is iedere dag geopend (met uitzondering van 1 januari en 25 december) van 10.00-17.00 uur, op zon- en feestdagen van 12.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM, Nijmegen.

Tel. +31 (0)24-2200102; welkom@infocentrumwo2.nl; www.infocentrumwo2.nl

Hierbij graag de volgende foto’s plaatsen:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding