Vlaamse dichter Koen Stassijns te gast in het Poëziecentrum

NIJMEGEN - Op 10 oktober is er weer een Ontmoet de dichter… met Koen Stassijns.


Koen Stassijns (Ninove, 1953) is een Vlaamse dichter, schrijver, vertaler en docent literaire creatie. Hij debuteerde al op zijn vijftiende met de dichtbundel ‘Het Achterland’. Daarna diverse bundels. In 1995 zegt hij het bedrijfsleven vaarwel en gaat verder als docent. Hij blijft schrijven en vertalen.
Het is zijn missie het lezerspubliek van poëzie te verbreden. Bij het vertalen van poëzie werkte hij samen met Geert van Istendael. Stassijns is ook een maatschappelijk betrokken dichter. Tijdens de oorlog in Kosovo vertaalde hij een bundel met moderne Albanese poëzie. Met onder andere Ivo van Strijtem stelde hij diverse bloemlezingen samen. Bijv de reeks ‘De mooiste van...’, bloemlezingen van bekende en minder bekende dichters zoals Petrarca, Hesse, Goethe, Yeats, Tagore, Neruda, Heine en Alberti

De bundel ’Zwijghout’ uit 2000 was snel aan een herdruk toe. Het centrale thema is het genezen van het woord en het genezen van het zwijgen. In deze poëzie ontstaan bij doorlezen steeds andere betekenissen. Het vervolg op deze bundel Hemelingen verscheen vorig jaar bij Atlas Contact.

Ontmoet de dichter … Koen Stassijns is vanwege corona toegankelijk voor maximaal twaalf personen, aanmelden is verplicht. Dat kan via e-mail (poeziecentrumnederland@gmail.com), via sms en telefoon (06 53856040). Toegang bedraagt 10,00 euro (7,50 voor Vrienden van het PcN, leden van de bibliotheek en studenten/scholieren).

Meer informatie: Wim van Til 06-53856040