Koolmees.
Koolmees.

Help diersoorten met nestkast, insectenhotel en bloemenzaad

MOOK - Gemeente Mook en Middelaar en stichting IKL stellen een regeling open waarbij inwoners van de gemeente Mook en Middelaar tegen een kleine bijdrage nestkasten, insectenhotels en bloemenzaad kunnen bestellen. Vogels, zoogdieren en insecten maken graag gebruik van een nestkast. Niet alleen om in te nestelen, maar ook om in te slapen of te schuilen. Door een nestkast op te hangen lok je veel dieren naar je eigen tuin, dit levert veel bedrijvigheid op.


Elk diersoort heeft andere wensen, daarom stelt IKL nestkasten beschikbaar die afgestemd zijn op de wensen van de betreffende soort.


Bloemenmengsel
Een groot deel van onze voedselgewassen is afhankelijk van bestuiving. Bijen, hommels zweefvliegen en andere insecten zorgen voor deze bestuiving, Daarnaast hebben ze verschillende inheemse plantensoorten nodig om voldoende voedsel binnen te krijgen. Bij de nestkasten ontvang je een meerjarig bloemenmengsel. Het bloemenmengsel bestaat uit verschillende inheemse planten die zorgen voor een grote aantrekkingskracht op insecten.

Bestellen
Wil je jouw steentje bijdragen aan het verhogen van de biodiversiteit in de gemeente Mook en Middelaar? Ga naar www.ikl-limburg.nl/meer-biodiversiteit-in-eigen-tuin en bestel een nestkast of insectenhotel met 75 procent korting. De regeling staat open tot en met 11 oktober.